Spravedlnost, amnestie a denní dávka propagandy

I po po téměř dvou měsících dostáváme z médií denně předžvýkanou dávku 'pravdy' o amnestii a spravedlnosti. Osoby a obsazení - obět je 'prostý občan' a obecního šaška hraje 'spravedlivý' soudce. Opravdu ?

Amnestie není něco, co by u mě vyvolalo nadšení, ale druhý měsíc trvající masáž podle nejlepších goebbelsovských tradic je i na mě příliš. To si o nás opravdu novináři myslí, že jsme jen stádo hovad bez schopnosti přemýšlet ?

Jak při popisu rozličných amnestijních 'křivd' tak i při 'běžném' zpravodajství se vyklubal na světlo obraz naší justice, který je opravdu nelichotivý.

Překvapilo by mne, pokud budete mít i po přečtění několika následujících příkladů pocit, že naše justice je v pořádku a že arcilump a velezrádce je prezident Klaus. Možná by neškodilo připomenout, že na jejím tristním stavu se podepsaly všechny parlamentní strany, protože v rámci našeho systému 'já na bráchu, brácha na mě', se v tomto marastu vymáchaly rovným dílem. Čili pokud chtějí soudit, je dobré začít u sebe.

Amnestovaní kuplíři - Zlotřilý Klaus amnestoval kuplíře, které předtím soudce pustil na svobodu a oni v klidu zamířili domů. Předávání případů pak připomíná spíš tichou poštu než soudní proces.

Výsměch amnestovaného - V tomto a v řadě dalších případů se ukazuje, že trestní stíhání je sice dlouhé a bezzubé, ale proti impotenci občanskoprávních sporů je to téměř nadzvuková rychlost soudů za stanného práva. Pokud nedlužíte pokutu za černou jízdu nebo poplatek za modem u UPC, můžete na své práva a peníze rovnou zapomenout.

Vor v zakoně - v tomto případě máme typický příklad nevinného a nemocného člověka pronásledovaného justicí. Policisté nic nevyšetřili, soudce nevysoudil a svědkové zapoměli, ... to není jako případ známého sexuálního násilníka. Nešťastnému vorovi se ještě neomluvili ... zatím.

Litoměřičtí soudci šikulové - v Litoměřicích je spravedlnost nejen slepá a hluchá, ale navíc i hrabivá.

Soudce Berka - od roku 2003 až do roku 2012 nebyl náš justiční systém schopen případ dořešit. Nějak se mi nepodařilo dopátrat co se událo od posledního odvolání v roce 2010 ... teda mimo rozhodnutí Nejvyššího Soudu, že pražští soudci jsou křiváci ...

Soudce Havlín - momentálně nejnovější obvinění ramen 'spravedlnosti' zahrnuje všechny složky od advokacie, státního zastupitelství až  po soudce. A to už pan soudce udělal už dříve malér v justici i diplomacii, ale soudil dál.

Sbírka historek ze soudních síní je jen pár odkazů z poslední doby a nedělá si nárok na kompletnost. Pokud k tomu máte jako já osobní zkušenost s soudem za neuhrazenou fakturu, kde se mě jako svědka u soudu zeptali po 4 letech ve stejné síni na stejné otázky a soudkyně (stále stejná) se ještě urazila, když jsem jí řekl, že je to 'deja vu'. Nebo exekuce na nemovitost v roce 2008 za pohledávku z roku 1994 (mimochodem dávno uhrazenou), kde poměr zastaveného majetku a (neexistující) pohledávky byl 2 500:1.

O soudní mafii už se jednou mluvilo, ale zdá se být rozrostlejší víc než se čekalo. Myslím, že by bylo rychlejší opustit v této žumpě princip presumce neviny a vybudovat novou strukturu na 'zelené louce'.

Ale naši hlídací psi demokracie si stejně vedou svou - 'Klaus delenda est'.

Nezměnili se nám ti hlídací psi spíše na stádo hyen ?

Autor: Václav Kareš | neděle 24.2.2013 17:02 | karma článku: 32,48 | přečteno: 1353x
  • Další články autora

Václav Kareš

Slavíme ten správný den ?

28.10.2014 v 10:15 | Karma: 10,85

Václav Kareš

Politický mandát nebo odbornost ?

26.10.2014 v 13:10 | Karma: 13,89

Václav Kareš

Spletl se George Orwell ?

16.12.2013 v 19:56 | Karma: 33,48

Václav Kareš

Skvělé zprávy před volbami !!!

25.10.2013 v 5:19 | Karma: 20,36

Václav Kareš

Cenzura a užiteční idioti

15.9.2013 v 13:31 | Karma: 31,61

Václav Kareš

Mají nás v EU za kašpary ?

7.12.2012 v 15:38 | Karma: 33,33
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1609x
This work is licensed under
a Creative Commons Attribution 2.5 Generic License.