Už i nám dělá ostudu - poslanci, politruci, pokrytci a novináři...

Případ politruka Pohraniční Stráže Sloupa z KSČM řeší všichni stejně jako jihočeskou radní Baborovou. Jde jen o malé ryby,  máslo na hlavě je i na vyšších úrovních ... a nikdo o rudých prasatech ani nešpitne.

Stávající panika ohledně návratu komunistů k moci je poněkud komická v situaci, kdy prezident EU je komunista Barosso, Senátu ČR předsedá komunista a kandidát "pravicové" ODS na prezidenta je absolvent VUMLu.

Ač se mi účinkování komunistů ve věřejném životě hodně nelíbí, nezbývá než respektovat pokud někdo kandiduje a je zvolen jako komunista. Komické mi ale připadají 'hlasy z ČSSD', že koaliční politruk z KSČM jim dělá ostudu. Jednak je do koalice nikdo nenutil a také politruky mají svoje vlastní ...

Pán na perexové fotografii je Václav Šlajs z ČSSD, dnes již bývalý poslanec, náměstek hejtmana, člen rady kraje a předseda představenstva Dopravních podniků v Plzni. Ve svém životopise uvádí "1973-93 Voják z povolání" a jako VŠ vzdělání pak "Vysoká škola politická 1985-89". Svůj titul RSDr. pak cudně tají, jak je ostatně zvykem u "demokratických stran". A není to poněkud zvláštní vzdělání na vojáka z povolání ?

Pro mě tento soudruh zůstane připomínkou na vojnu v roce 1983 jako kapitán Šlajs, předseda organizace KSČ VÚ 9672 - tankového pluku plzeňské divize . V paměti mi zůstane jedno z jeho nekonečných řečnických cvičení ze zastřešené tribuny útvaru před několika stovkami vojáků pluku moknoucích na březnovém dešti. Svou práci vykonával s láskou a dobře, proto byl poté povýšen na náčelníka politického oddělení plzeňské divize a stačil při zaměstnání vystudovat i doktorát rodné strany. V současné době proslul hromaděním funkcí a proto jej poslanci ODS vyzvali k rezignaci, k níž došlo včera.

Jak sám soudruh říká : "V ČSSD, alespoň v našem kraji, netolerujeme kumulace funkcí placených z veřejných rozpočtů. Ono to ani nejde skloubit,". Je příznačné že politruci tolerováni jsou.

A také koaličním partnerům z ODS na plzeňské radnici takové drobnosti nevadí a čekat něco podobného od téměř rodné ČSSD je naivní. I naši hlídací psi demokracie a kulturní fronta poněkud zaspali a to přesto, že na získání informací stačí umět googlovat a dotyčný soudruh nebyl ani v ilegalitě jako Kalousek před prezidentskou volbou.

Nebo že by v tom hrála nějakou roli nezávislost tisku a fakt, že socani vyhráli krajské volby a mají 40% preference ?

Autor: Václav Kareš | pátek 1.2.2013 18:38 | karma článku: 22,30 | přečteno: 1783x