Václav Kareš

Mají nás v EU za kašpary ?

7. 12. 2012 15:38:49
Na téma ESM toho bylo napsáno a řečeno tolik, že jakékoliv další informace a argumenty to nezmění. Ono je totiž jedno jestli jste pro nebo proti, můj i Váš názor nejsou podstatné.

Dnes dopoledne prezident Klaus odpověděl na výzvu senátu a jasně řekl, že dodatek Lisabonské smlouvy týkající se ESM nepodepíše. Jak se ale brzy ukázalo, všechny vášnivé debaty na toto téma hodlá Brusel bohorovně ignorovat a jiné než souhlasné názory nebere.

Následující citát je dost jasný :

Klaus’s refusal to sign an amendment to the bloc’s treaties linked to the establishment of the European Stability Mechanism will have “no consequences for the functioning of the ESM,” Simon O’Connor, spokesman for EU Economic and Monetary Affairs Commissioner Olli Rehn, told reporters today in Brussels.

Klausovo odmítnutí podepsat novelu bloku smluv spojených s vytvořením Evropského Mechanismu Stability nebude mít "žádné důsledky pro fungování ESM," řekl novinářům dnes v Bruselu Simon O'Connor, mluvčí komisaře pro hospodářské a měnové záležitosti Olli Rehn.

Otázkou je proč se ještě obtěžujeme diskusí na téma EU, od dob Mnichovské dohody se zase tolik věcí nezměnilo a na náš názor se nikdo neptá. A pokud se jej náhodou rozhodneme vyslovit, pak se nám jen vysmějí.

Necháme si to líbit ?

Autor: Václav Kareš | karma: 33.33 | přečteno: 1551 ×
Poslední články autora