Václav Kareš

Poklidná neděle 15. března 2015 ... a před 76 lety ?

16. 03. 2015 0:12:27
Zkuste najít článek na téma okupace a najdete články o Krymu a odkaz na výzvu Pomozte Ukrajině .... Jak vidno Orwellovské Ministerstvo Pravdy funguje podle plánu.

Před 76 lety začalo okupací Německem (vedeného Hitlerovou Národně Socialistickou Dělnickou stranou) 50 let dlouhé období nesvobody, které jak se zdá neskončilo v myslích řady lidí dodnes.

V den 76. výročí, nejspíš jen hrou osudu, přistáli na pražském letišti naši repatriovaní krajané, Volynští Češi z Ukrajiny. Jejich první vlna přesídlení začala po druhé světové válce, poté co byli vystaveni represím a vyvraždování ze strany sovětů, nacistů a ukrajinských nacionalistů. Právě jejich historie a zkušenost by nám měla pomoci od stávajícího černobíleho vidění světa.

To co se teď děje na Ukrajině a v Rusku budí obavy, stejně jako neobjektivita většiny našich médií a politické reprezentace. Podle této optiky každý kdo je "proti Putinovi" je na naší straně a zaslouží si naši plnou podporu. V dopise zmíněném výše jeho signatáři "Požadují, aby poskytli větší podporu Ukrajině v boji proti ruské agresi", v Evropě se začíná harašit zbraněmi, chystá se průjezd amerického pancéřového konvoje z Pobaltí do Německa přes naše území a u nás se oprašuje zavedení povinných vojenských odvodů.

Víme vlastně kdo je také na "naší" straně v momentě, kdy máme nejblíž k konfrontaci velmocí v Evropě od 2. světové války ?

Znak vlevo patří nechvalně známé SS divizi Das Reich a vpravo je znak ukrajinského dobrovolnického praporu Azov.

Opravdu je jsme na správné straně ? Nebo svět není černobílý ?

Co by Volynští Češi odpověděli na otázku kdo byl lepší - Stalin, Hitler nebo Bandera ?

Je mi jasné, že si za odchýlení od oficiální stranické linie se mi dostane řady nelichotivých jmen a putinovský lokaj bude to nejlichotivější. Ostatně komunistické "Kdo není s námi je proti nám" je totiž stále víc než živé.

Autor: Václav Kareš | karma: 22.58 | přečteno: 534 ×
Poslední články autora