Cenzura a užiteční idioti

Jako červená nit se táhne výplody naší mediokracie obviňování z „anticiganismu“. A tak bude cenzura místo hledání příčin.  Přitom problém je jako obvykle neschopnost naší vládní mašinerie.

Nebudu zastírat inspiraci článkem na D-FENS – Zákony versus Sídliště Máj, který popsal problém v Českých Budějovicích zcela precisně a tím ukázal na podstatu celého romského problému. Jako vždy jde o peníze až v první řadě a státní správa se snaží standardně řešit situaci pomocí více lejster a dalších úředníků.

Už samotný „newspeak“ výraz nepřizpůsobiví  je manipulace. Občané závislí na státní podpoře (Romy nevyjímaje) jsou perfektně přizpůsobiví a jen využívají všechny možnosti, které jim štědrá náruč našeho sociálního státu dovoluje. Minimálně další dvě skupiny tento stav konzervují a parazitují na něm. Jsou to jednak aktivisté ethno/Roma byznysu, ale i jejich zdánliví protivníci z řad levicových nacionálních extrémistů typu DSSS. Obě tyto skupiny mají nulový zájem na vyřešení romské otázky. Užiteční idioti organizují protiromské demonstrace a etnobysnys tím ospravedlňuje a opodstatňuje svou existenci.

A stát ? Ten zvýší počtu sociálních pracovníků, policajtů (co na tom že ti stávající nedělají co mají) a úředníků. V dávných dobách vypláceli příspěvky na bydlení obce, které měly informace přímo od zdroje a poté co tato agenda přešla na centrální úroveň, rozjel se „ubytovnový kšeft“ . Stát místo aby přiznal, že fatálně selhal a vrátil pravomoc obcím, chce přidat další ouřady a zákony. Tím si jen upevní svou pozici a obere těch posledních pár naivků, co ještě pracují, o další peníze.

Jaké je řešení ? Není ani jednoduché a nebude ani rychlé … Nastavení stejných podmínek pro všechny a uplatňování stávajících zákonů místo tvorby dalších nepovede ke kriminalizaci celé romské populace, jen nastaví jasné mantinely pro ty přizpůsobivé. Týž účinek bude mít omezení sociálních dávek a uvolnění podmínek pro zaměstnávání nekvalifikovaných pracovníků.

To je ovšem cesta, která je velmi riskantní pro etnobysnys, policajty, aktivisty i „užitečné idioty“. Proto udělají všechno proto aby konzervovali stávající marast.

V US mají historku o světovém terorismu pro omezení občanských práv, u nás máme anticiganismus a ten je dobrou záminkou pro víc policajtů, zavedení cenzury a prosazení „jediného správného názoru“.

Nepřipomíná Vám to něco ? Prý proti tomu kdysi bojovali nějací chartisté … ale asi ne všichni kvůli svobodě pro všechny … rasismus není ani program ani řešení ... a to i ten pozitivní.

Autor: Václav Kareš | neděle 15.9.2013 13:31 | karma článku: 31,61 | přečteno: 1184x
  • Další články autora

Václav Kareš

Slavíme ten správný den ?

28.10.2014 v 10:15 | Karma: 10,85

Václav Kareš

Politický mandát nebo odbornost ?

26.10.2014 v 13:10 | Karma: 13,89

Václav Kareš

Spletl se George Orwell ?

16.12.2013 v 19:56 | Karma: 33,48

Václav Kareš

Skvělé zprávy před volbami !!!

25.10.2013 v 5:19 | Karma: 20,36

Václav Kareš

Mají nás v EU za kašpary ?

7.12.2012 v 15:38 | Karma: 33,33
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1609x
This work is licensed under
a Creative Commons Attribution 2.5 Generic License.